BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0063%-0.03
ALTIN2.329,38%0.39
Dünya

Yunanlılar sınır hattını işaret ederek ilginç iddiayı ortaya attı: Türkiye ve Yunanistan...

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim sürerken Kathimerini gazetesi tarafından bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Türk ve Yunan heyetleri İpsala ve Dedeağaç'ta bir araya geldi.

Abone OlGoogle News
01 Ağustos 2020 15:34

Son günlerde iki ülke arasında tırmanan gerilimden sonra Yunanistan ve Türkiye heyetlerinin önce İpsala sonra da Dedeağaç’ta bir araya geldikleri ileri sürüldü.

Yunanistan'da hükümete yakın kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda Yunanistan ve Türkiye heyetlerinin önce İpsala sonra da Dedeağaç'ta bir araya geldikleri ileri sürüldü.

Kathimerini gazetsinden Stavros Cimas'ın haberine göre; Akdeniz'de iki ülke arasında yaşanan krizin gölgesinde ve tüm gözlerin oraya çevrildiği bir sırada ağırlıklı olarak teknokratlardan oluşan iki ülkenin heyetlerinin herkesten habersiz Çarşamba günü İpsala'da ve Perşembe günü de Dedeağaç'ta bir araya geldikleri belirtiliyor.

Görüşmenin ana temasının, geçtiğimiz Mayıs ayında Meriç Nehri sınır bölgesinde bulunan Melisokomio noktasında iki ülke arasında krize neden olan yaklaşık 15 dönümlük bir kara parçasının aidiyeti konusunun önce harita üzerinde, sonra da heyetlerin bölgede yaptığı incelemelerle ilgili olduğu belirtiliyor.

Teknokratların yanısıra iki taraftan da askeri yetkililerin de hazır bulunduğu heyetler arası görüşmede, iki tarafın da hazırladığı çalışmanın Dışişleri Bakanlıklarına gönderileceği ifade ediliyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar