BIST9.524,59%-0,06
USD32.5833%0.17
EURO34,7486%0.18
ALTIN2.497,71%0.53
Dünya

Türkiye de harekete geçmişti! Trump, TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı. Trump, yasağın 24 saat içinde uygulamaya konulacağını söyledi. Türkiye de Çin menşeli uygulama için harekete geçmiş ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu, TikTok hakkında, "veri güvenliği açığı" iddiaları üzerine inceleme başlatmıştı. Dünya genelinde 800 milyon seviyesinde kullanıcısı olan TikTok'un, Türkiye'de yaklaşık 28, ABD'de 80 milyon abonesi var.

Abone OlGoogle News
01 Ağustos 2020 08:36

ABD Başkanı Donald Trump, son dönemin belki de en tartışmalı sosyal medya uygulaması olan TikTok'un ABD'de yasaklanacağını açıkladı. Trump, yasağın 24 saat içinde uygulamaya konulacağını söyledi.

TikTok'un ABD'de yaklaşık 80 milyon kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

SEBEP GÜVENLİK ENDİŞESİ VE KORONAVİRÜS

Amerikan hükümeti daha önce yaptıkları açıklamalarda, Çin hükümetinin, ABD vatandaşlarının kişisel ve özel verilerine bu tür uygulamalar üzerinden erişebildiğini ve uygulamaların veri toplamak için kullanıldığını öne sürmüştü.

Trump daha önce "TikTok yasaklanacak mı?" sorusuna "Evet bu düşündüğümüz bir şey. Bu büyük bir iş. Çin'in virüs ile ilgili ne yaptığına bakın, bu ülkeye ve tüm dünyaya yaptıkları utanç verici" demiş ve söz konusu ihtimale ilişkin detay vermeyerek, TikTok'u yasaklamanın koronavirüs ile ilgili olarak Pekin hükümetine misilleme yapmak için değerlendirilen birçok yoldan biri olduğunu eklemişti.

TÜRKİYE DE HAREKETE GEÇMİŞTİ

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), sosyal medya uygulaması TikTok hakkında, veri güvenliği açığı iddiaları üzerine resen inceleme başlattı. Dünya genelinde 800 milyon seviyesinde kullanıcısı olan TikTok'un en çok kullanıldığı ülkeler sıralamasında 28,4 milyonluk rakamla Türkiye 3. sırada.

YASAK DÜNYAYA YAYILABİLİR

Öte yandan TikTok daha önce Çin'in sınır problemleri yaşadığı Hindistan'da ve Endonezya'da yasaklanmıştı. Farklı ülkelerde de uygulamanın geleceği hakkında benzer kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar