BIST9.722,09%0,80
USD32.5626%0.02
EURO34,8762%0.04
ALTIN2.430,58%0.02
Dünya

Dünya gündemine bomba gibi düştü! ABD'de kan donduran görüntüler

ABD'de siyahi George Floyd'un öldürülmesin ardından başlayan olaylar istenmeyen boyutlara ulaştı.

Abone OlGoogle News
29 Haziran 2020 17:50

Parkta toplananlara pompalı tüfekle ateş açıldı, bir başka şehirde ise beyaz çift Belediye Başkanı'nın evine yürüyenlere silah doğrulttu. Ateşe benzin döken ABD Başkanı Trump ise, skandal bir videoyu Twitter hesabından paylaştı. ABD'de, hafta sonu birçok şehirde sokaklar karıştı. George Floyd'un polis tarafından güpegündüz öldürülmesiyle başlayan protesto dalgası birinci ayını doldururken, Missouri'nin St. Louis kentinde kan donduran görüntüler ortaya çıktı.

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümünden sonra başlayan protesto gösteri devam ediyor. Polisin gözaltına almaya çalıştığı sırada boynuna uyguladığı baskı sonucu hayatını kaybeden George Floyd, ABD'de sembol isim haline geldi ve ırkçılık karşıtı eylemleri ateşledi. Olayın yaşandığı eyalette başlayan protesto eylemleri ve yürüyüşler hızla bütün ülkeye hatta sonrasında Avrupa'nın önemli merkezlerine kadar yayıldı.

Protestocular eylemlerde 'Siyahların Hayatı Değerlidir' sloganını kullanarak ülkedeki ırkçılığın yok edilmesi için taleplerini dile getiriyorlar. Dün ise Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde gerçekleşen eylemde yaşanan inanılmaz olay dünyayı ayağa kaldırdı. St. Louis'de yaşayan avukat bir karı koca evlerinin önünden geçen protestocu grubu ellerindeki uzun namlulu tüfek ve silahla tehdit etti. Patty and Mark McCloskey isimli karı kocanın St. Louis'de avukatlık yaptığı öğrenildi.  Patty and Mark McCloskey evlerinin önünden geçen grubu görünce silahlarını kapıp dışarı fırladılar ve silahlarını doğrultup tehdit ettiler. Protestocuların o anın videosunu Twitter'da paylaşmasıyla olay yerine gelen habercilerin çektiği fotoğraflar kan donduracak cinsten.

Kadının silahını doğrulttuğu göstericilerden birinin üzerinde 'Don't shoot' 'Ateş etme' yazılı bir tişört giydiği bildirildi.  Bireysel silahlanma ABD'de, özellikle de güney eyaletlerinde büyük sorun haline gelmiş durumda.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar