BIST8.988,18%2,06
USD32.3297%0.12
EURO35,0702%0.00
ALTIN2.299,87%0.98
Dünya

Malavi'de seçimleri muhalefet kazandı

Malavi'de dün yapılan devlet başkanlığı seçimini muhalefet lideri Lazarus Chakwera kazandı.

Abone OlGoogle News
28 Haziran 2020 14:58

Malavi Ulusal Seçim Komisyonu, dün yapılan devlet başkanlığı seçiminde muhalefet lideri Lazarus Chakwera'nın zaferini duyurdu. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan ve Mutharika’nın seçildiği seçimin ardından Malavi Anayasa Mahkemesi seçimde ‘yayın olarak yolsuzluk yapıldığı’ gerekçesiyle bu seçimi iptal etmiş, uzmanlar da bunu Afrika'da demokrasinin zaferi olarak tanımlamışlardı.

Ulusal Seçim Komisyonu, 65 yaşındaki Chakwera'nın, oyların yüzde 58,6'sını alarak seçimin galibi olduğunu duyurdu. Böylece Chakwera, 18 milyonluk nüfusa sahip Malavi’de beş yıl boyunca devlet başkanlığı yapacak.

Zaferinin duyurulmasının ardından taraftarları sokaklarda kutlamalar yapan Chakwera, “Kazandığım zafer, demokrasinin ve adaletin zaferidir. Kalbim sevinçle dolu” ifadelerini kullandı.

Malavi Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Şubat ayında Mutharika'nın ikinci kez devlet başkanlığına seçildiği Mayıs 2019 seçiminin sonucunu ‘yaygın biçimde yolsuzluk yapıldığı’ gerekçesiyle iptal etti ve seçimlerin yenilenmesini talep etti. Mutharika’nın tartışmalı seçim zaferi, ülkede aylarca süren gösterilerle protesto edildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar