BIST9.044,94%0,15
USD34.276%0.04
EURO37,6295%0.01
ALTIN2.894,39%-0.52
Dünya

Dışişleri Bakanlığı: Lübnan'dan tahliyeler yarın başlıyor

İsrail saldırıları altındaki Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesine başlanıyor. Dışişleri Bakanlığı, bölgede bulunan ve tahliye için başvuru yapan 2 bin 500 Türk vatandaşı için bugün iki geminin yola çıkacağını açıkladı. Vatandaşların tahliyesinin yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2024 11:11

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürüyor. Bombardıman altındaki Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuru yapan Türk vatandaşları, yarın deniz yoluyla tahliye edilecek.

Türk vatandaşlarını almak üzere, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması planlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır.” denildi.

Tahliye operasyonunun, gerektiği taktirde önümüzdeki günlerde de süreceği bildirilen bakanlık açıklamasında, “Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan'a nakledeceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

TAHLİYE İÇİN 2 BİN 500 VATANDAŞ BAŞVURU YAPTI

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Lübnan’dan tahliye edilmek isteyen Türk vatandaşlarından başvuruları topladıklarını ve 2 bin 500 kişinin başvuru yaptığını bildirdi.

Başvuru yapan tüm vatandaşlarla daha sonra tekrar temas kurulduğunu aktaran kaynaklar, tahliye konusundaki son kararlarını sorduklarını belirtti.

Kaynaklar, gelen yanıtlar sonrası toplam 2 bin kapasiteli iki geminin bu aşamada yeterli olacağının anlaşıldığı, toplanma alanları ve saati ilgili bilginin vatandaşlara mesaj yoluyla iletileceği ve gemilerin Mersin’den Beyrut’a bugün gideceğini kaydetti.

“Yarın vatandaşlarımız gemilere binecek ve ülkemize dönecekler. Türkiye'de ilk etapta ihtiyaç duyabilecekleri barınma gibi ihtiyaçları için ilgili kurumlarımız hazırlıkları yaptı.” ifadesini kullanan kaynaklar, Lübnan'da bakanlıktaki kayıtlı vatandaş sayısının 14 bin olduğunu belirtti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar