BIST9.774,49%0,17
USD34.0691%0.03
EURO37,9306%0.08
ALTIN2.804,16%0.05
Dünya

İsrail, bir BM çalışanını daha öldürdü

BM'nin yardım kanadı UNRWA, dün İsrail’in Batı Şeria’ya düzenlediği saldırıda bir çalışanın evinin çatısında kafasından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Abone OlGoogle News
14 Eylül 2024 08:33

Gazze'de saldırılarını sürdüren İsrail, Birleşmiş Milletler çalışanlarını da hedef alıyor.

İsrail, bu kez Birleşmiş Milletler'in yardım kanadı olan UNRWA çalışanını öldürdü.

BM'den yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskın sırasında bir çalışanlarının keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

"GERİYE EŞİ VE ÇOCUKLARI KALDI"

Açıklamada, “Sufyan Jaber Abed Jawwad, 12 Eylül sabahı erken saatlerde İsrail ordusunun gece boyunca sürdürdüğü operasyon sırasında bir keskin nişancı tarafından evinin çatısında vurularak öldürüldü.

El Far'a Kampında temizlik işçisi olarak çalışan Sufyan'dan geriye eşi ve beş çocuğu kaldı. Bu olay, on yılı aşkın bir süredir Batı Şeria'da ilk kez bir UNRWA çalışanının öldürüldüğüne işaret ediyor” denildi.

BU HAFTA YARDIM ÇALIŞANALRINA YÖNELİK ÜÇÜNCÜ SALDIRI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Çarşamba günü İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırılarında UNRWA’ya ait bir okulun vurulduğu, 6 UNRWA çalışanının öldüğü saldırıyı kınamış ‘Gazze’de hiçbir yer güvenli değil’ açıklamasını yapmıştı.

İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Turk, Gazze’de 6 yardım çalışanın öldürülmesinin ardından dün Ukrayna’da 3 yardım çalışanının öldürülmesinin ‘yeni normal’ olamayacağını vurgulamıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar