BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Obama kameranın karşısına geçip ahkam kesti

Siyahi George Floyd'un öldürülmesiyle artan şiddet olayları, Trump ve yönetiminin yeniden hedef tahtasına konmasına sebep oldu.

Abone OlGoogle News
04 Haziran 2020 15:48

ABD'de George Floyd isimli siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren protestolar ülke genelinde şiddet eylemine dönüştü. Dünyanın çeşitli ülkelerinde de eylemler gerçekleştirirken, Amerika'da 10 binden fazla kişi gözaltına alındı.

ORDU SOKAKTA

Gösterilerde ABD Başkanı Donald Trump'a büyük öfke var. Trump ise olayları bastırması için orduyu sokağa indirdi.

OBAMA TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Trump'ı hedef alan isimlerden biri de eski başkan Barack Obama. Zoom üzerinden açıklama yapan Obama, "Son birkaç hafta ne kadar trajik, ne kadar zorlu, korkutucu ve belirsiz olsa da, bazı açılardan insanların temelde yatan bazı eğilimlere karşı gözlerinin açılması açısından çok önemli bir fırsat oldu. Ve bu durum bize, hepimizin (bu sorunları) ele almak, onlarla baş etmek ve Amerika'yı değiştirip en yüksek ideallerine ulaşmasını sağlamak açısından bir fırsat sunuyor. Siyah Amerikalılara da sesleniyorum. Bilmenizi istiyorum ki, sizlerin hayatları önemli. Hayatlarınızın, hayallerinizin önemli olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi. Obama, ABD'nin protestolarda kurulduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin protestolarla kurulduğunu unutmayın. Buna Amerikan Devrimi deniyor" dedi.

OBAMA'NIN SİCİLİ DE KABARIK

Ferguson'da, 18 yaşındaki Michael Brown bir polis tarafından öldürüldüğünde mahkeme takipsizlik kararı verdi. Protestolar iki aya yakın devam ettiği zaman; dönemin başkanı Obama "ABD kanunlarla yönetilen bir ülkedir. Karara saygı duymalıyız. Sakin olun" demişti. Ferguson'da protesto ve yağma başlayınca da "Yağma yapmak ve polise saldırmak ancak kaos getirir ve adaletin altını oyar" ifadelerini kullanmıştı.

Obama'nın başkan olduğu dönemde New York'ta 44 yaşındaki Eric Garner bir polis memuru tarafından tıpkı George Flyod gibi boğularak öldürüldü. Mahkeme buna da takipsizlik kararı verdi.

2014 yılında Ohio'daki bir süpermarkette, 22 yaşındaki John Crawford bir oyuncakla oynarken polis tarafından katledildi. Mahkeme ona da takipsizlik kararı aldı.

Yine 2014'te bu defa Cleveland'da, 12 yaşındaki Tamir Rice bir oyuncak tabanca ile oynarken polis tarafından öldürüldü.

Obama döneminde, Güney Karolina eyaletinde 50 yaşındaki Walter Scott, bir polis memuru tarafından sırtından sekiz kurşunla vurularak öldürüldü.

Baltimore'da altı polis memuru tarafından ölümüne dövülüp hırpalanan 25 yaşındaki Freddie Gray, omurga kemikleri kırılarak öldürüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar