BIST8.986,13%2,04
USD32.3291%0.11
EURO35,0431%-0.08
ALTIN2.282,97%0.24
Dünya

ABD'deki isyan Yunanistan'a sıçradı! Yunanistan sokakları yanıyor

Amerika'da meydana gelen siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu boğularak öldürülmesinin ardından halk sokağa dökülmüşüt ve isyanlar başlamıştı. Ardından İngiltere ve Fransa'da ırkçı hareketlere karşılık olarak insanlar sokağa döküldü. Şimdi ise Yunanistan'da insanlar sokağa çıktı ve protesto ettiler.

Abone OlGoogle News
04 Haziran 2020 13:04

Amerika'da meydana gelen siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu boğularak öldürülmesinden dolayı Yunanistan'ın başkenti Atina'da binlerce kişi, "Nefes alamıyoruz" sloganlarıyla ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Eylemciler ile polis arasında arbede yaşanırken; eylemcilerin polise molotofkokteyli attıkları görüldü.

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülen siyahi George Floyd için düzenlenen protestolar dünyaya yayılıyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'da binlerce kişi, ırkçılığa karşı ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Eylemciler, George Floyd'un ölümünden önceki son sözleri olan "Nefes alamıyorum" sözlerini bağırarak slogan attı.

Polisin biber gazıyla eylemcilere müdahalesinin ardından eylemciler ile polis arasında arbedelerin yaşandığı aktarıldı. Eylemcilerin polise ses bombası ve taş attığı belirtilirken; sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, eylemcilerin molotofkokteyli attıkları da görüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar