BIST9.524,59%-0,06
USD32.5505%0.07
EURO34,7415%0.16
ALTIN2.490,59%0.25
Dünya

Gözler Soçi’de… Düğüm Rusya ile çözülecek

ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat kapsamında Barış Pınarı Harekatı teröristler bölgeden çıkarılıncaya kadar durduruldu. Bu kapsamda, YPG'li teröristlerin bölgeyi 120 saat içerisinde terk etmesi bekleniyor. Türkiye anlaşma kapsamında Ayn El Arab'la ilgili bir söz verilmediğini belirtirken, ABD tarafıysa bunun tersini iddia eden bir açıklama yaptı. Şüphesiz Türkiye'nin güvenliği için çok kritik olan iki bölgenin kontrolünün kimde olacağı önem taşıyor. Bu gelişmeleri yenisafak.com'a değerl

Abone OlGoogle News
18 Ekim 2019 12:25

ABD ile siyasi ilişkilerde büyük kırılmaya sebep olan Barış Pınarı Harekatı'nda dün önemli bir mutabakat sağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence'i kabulünden sonra iki ülke 13 maddelik bildiride anlaştı.

Anlaşma kapsamında belirsizliğini sürdüren birkaç önemli onu arasında Münbiç ve Ayn El Arab'ın durumunun ne olacağı bulunuyor.

Bu gelişmeyi yenisafak.com'a değerlendiren TRT World Analisti Yusuf Erim, Münbiç ve Ayn El Arab düğümünün Rusya'da çözüleceğinin altını çizerek, "Zaten güvenli bölge anlaşmanda 120 saat bekleme sürecinin 22 Ekim'de bitmesi ve aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesi tesadüf değil. Amerikalılar masada anlaşabilirsin ama bu anlaşmanın sağlıklı bir şekilde uygunlanması için Ruslarla da sahada anlaşılması gerekir" ifadelerine yer verdi.

Rusya ve Türkiye en önemli aktör hale geldi

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından ABD'nin çekildiği Ayn El Arab ve Münbiç bölgesine Rusya ve Esed rejimi güçlerinin yerleşmesinin Ankara Antlaşmasını komplike hale getirdiğini vurgulayan Erim, şunları söyledi:

"Erdoğan ile Pence anlaşmasından sonra Türkiye ve Rusya, Suriye'deki en önemli aktörler oldu. Suriye rejimi ve Rusya'nın Ayn El Arab ve Münbiç'teki varlığı Ankara Anlaşması'nı komplike bir hale getiriyor. Amerikalılarla masada yapılan anlaşmanın sahaya sağlıklı yansıması için Rusların da onayı gerektiği aşikar"

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar