BIST9.048,83%2,75
USD32.3169%0.08
EURO35,0829%0.04
ALTIN2.299,71%0.97
Dünya

Fransa'da ibadethaneler yeniden açılıyor

Fransa'da yeni tip koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi kapsamında ibadethanelerin tekrar toplu ibadete açılmasına izin verildi...

Abone OlGoogle News
23 Mayıs 2020 15:16

İçişleri Bakanlığı'nın Franda'ki ibadethanelerin tekrar toplu ibadete açılamasına izin verildiği duyurulan açıklamasında, bu kararın gelecek saatlerde yayımlanacak kararnameyle yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Ancak açıklamada toplu ibadetlerin 2 Haziran'dan sonra yapılabileceği ifade edildi. Buna göre pazar günü kutlanacak Ramazan Bayramı namazı cemaatle camilerde kılınamayacak.

Fransa'daki Müslümanların çatı kuruluşu Fransa İslam Konseyi'nden (CFCM) yapılan açıklamada, Covid-19'un yayılmasını önlemek için Müslümanlardan namazı evlerinde kılmalarını istendi.

Açıklamada, ibadethanelerde sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği, maske takmanın ve girişte ellerin dezenfektan jel ile temizlemesinin zorunlu olduğu belirtildi. Açıklamada, bu kurallara uymayan ibadethanelerin valiliklerin kararıyla kapatılabileceği aktarıldı.

Danıştay, 18 Mayıs'ta hükümetin salgın nedeniyle ibadethanelerde toplanma yasağının, ibadet özgürlüğünü "ciddi ve yasa dışı şekilde ihlal ettiği" gerekçesiyle kaldırılması gerektiğine hükmetmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar