BIST9.127,97%0,53
USD32.3829%0.12
EURO35,0530%0.10
ALTIN2.325,24%0.21
Dünya

Türk Sİha'ları libya'da Rus Pantsir'leri leblebi gibi avlıyor

Libya'da devam eden çatışmalarda çok sayıda Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemi Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından vurularak imha edildi.

Abone OlGoogle News
22 Mayıs 2020 12:48

Libya'nın batısında çatışmalar devam ederken, Türkiye tarafından Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) verilen Türk yapımı silahlı insansız hava araçları (SİHA) çok sayıda Pantsir-S1 Hava Savunma Sistemi'ni imha etti.

Libya'da Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemlerine yönelik saldırılar uluslararası kamuoyunun gündemine otururken, Rusya menşeli sistemlerinin güvenilirliğinin de tartışılmasına sebep oldu.

UMH'ya bağlı askeri güçlerin sözcüsü Pilot Albay Muhammed Kanunu ve diğer UMH yetkililerinden yapılan açıklamalara göre son 72 saat içerisinde İHA'larca vurularak imha edilen Pantsir sistemi sayısı 9'a yükseldi.

Bu süre zarfında Tarhuna'da 3, Vatiyye Hava Üssü'nde 2, Sirte'de 1, Sirte'nin güney kesiminde 1, Suk el Ehad'da 1, Vuşka'da 1 Pantsir imha edildi.

Bugüne kadar Libya'da imha edilen Pantsir sayısının 15'e yükseldiği belirtilirken, en az 1 Pantsir ise UMH tarafından ele geçirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Rus yapımı Pantsir sistemlerini Hafter'e tedarik etmişti.

Her bir Pantsir sisteminin yaklaşık 15 milyon dolar değerinde olduğu biliniyor.

Türkiye'ye ait SİHA'lar geçmiş dönemde de Suriye'de Rusya'nın Beşar Esed rejimine tedarik ettiği birden fazla Pantsir sistemini imha etmişti. (Mepa News) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar