BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0289%0.03
ALTIN2.325,46%0.22
Dünya

Kabus gerçek oldu: Semptom göstermiyor koronavirüsü insanlara bulaştırıyor

Hollanda'da hükümetin yaptığı son açıklama ile ülkede gündem bir anda değiştirdi.

Abone OlGoogle News
21 Mayıs 2020 01:37

Yeni tip koronavirüsün nasıl ortaya çıktığı ve insanlar arasında nasıl yayıldığına dair birçok teori ve komplo teorisi ortaya atılırken, Hollanda'dan önemli bir Kovid-19 açıklaması geldi.

"SEMPTOM GÖSTERMİYORLAR VE İNSANLARA BULAŞTIRIYORLAR"

Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten tarafından dün gece yapılan açıklamaya göre, ülkedeki vizon çiftliklerinde Kovid-19 tespit edildiğini açıklandı. Hükümet yetkilileri, "Yapılan araştırmalar ışığında vizon çiftliklerinde Kovid-19 tespit edildi. Enfeksiyonun vizonlardan insanlara bulaştığı sonucu ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda vizonların semptom göstermeden Kovid-19 taşıdığı öğrenildi" açıklamasını yaptı.


KEDİLERİN PAYI OLABİLİR

Yetkililer incelenen iki çiftlikte de benzer özellikler olduğunu duyururken, "Vizonların antikor testi genişletilerek Hollanda genelindeki bütün tesislerde uygulanacak ve zorunlu olacak. Araştırmaların yapıldığı tesisler birbirine çok benziyor. İkisinde de kediler vardı ve kedilerde de Kovid-19 tespit edildi" ifadesi kullanıldı.

VİZON NEDİR?

Sansargiller familyasından bir gelincik türü olan vizon, özellikle Avrupa'da kürkleri için yetiştirilen bir canlı türüdür. Farklı bölgelerde yetişen ve farklı türleri olan vizonlar genelde 30 santimetre ile 50 santimetre arasında değişiyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar