Yardımcıoğlu'ndan yangın söndürme filosunu güçlendirme açıklaması

Türkiye’nin yangın söndürme envanterinde ciddi eksiklik olduğunu belirten Yardımcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı uçak envanterindeki kullanılmayan uçakların satılarak geliri yangın söndürme filosunun güçlendirilmesi için kullanılması önerisinde bulundu.

BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu: “Yaz aylarında çıkan orman yangınları ulusal anlamda da küresel anlamda da endişe etmemiz gereken olaylardır.Yangın söndürme uçak ve ekipmanlarımızın yetersizliği de bu yangınlarla savaşta başarımızı elbette etkilemekte ve ciğerlerimiz yanmaktadır. Şurada bir yerlerde var olan, kullanılmayan ya da az kullanılan bir malın sahibine hiçbir faydası yoktur. Cumhurbaşkanımızın uçak envanterinde bulunan ve az kullanılan veya kullanılmayan bazı uçakları satarak şu an daha elzem olan yangın söndürme filosunu kurma ve geliştirme yönünde atılacak her adımı insanımız olumlu karşılayacaktır kanaatindeyim” dedi.

Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Siyaseten bile olsa şu ekonomik zorluklarla mücadele ettiğimiz günlerde bu uçaklardan bir kısmını satmaya ne dersiniz? Ama satılan uçakların yerine yangın söndürme uçakları alınmak, yangın söndürme filosunu geliştirmek esas alınarak yapılmalıdır bu eylem. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyimiz! Var mısınız? Hem ekonomik sıkıntılara, açıklanan ve açıklanacak ekonomik programlara en tepeden sizin desteğinizi de millet görmek ister diye düşünüyorum. Bekliyoruz ve görmek istiyoruz…”