"Akaryakıta gelen bu zamlar doğru değil"

Yardımcıoğlu, “Akaryakıta zam yapmak bu milletin derdini derinleştirir, kamunun harcamaları kısılmadıkça istediğiniz amaca da ulaşamazsınız Sayın Hazine ve Maliye Bakanı!” dedi.

Doğrudan vergiler yerine dolaylı vergilere yüklenmenin yanlış olduğuna dikkat çeken Yardımcıoğlu, bir ülkenin en büyük gelir kaynağının zam olmaması gerektiğini söyledi.

BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Doğrudan vergiler yerine dolaylı vergilere yüklenmek kolaycılıktır. Kayıt dışı ekonomiyi kayda almak yerine vergi tabanını genişletmek yerine dolaylı vergilerle bütçeyi finanse etmek zengini de fakiri de aynı vergileme rejimine tabi tutmaktır ve halkı daha da fakirleştirir. Yapısal reformları uygulamaya koymak zor mu geldi Sayın Mehmet Şimşek. Tasarrufa ağırlık vermek en başta devletin en tepeden en alt kamu kurumuna kadar esas alınması gerekirken bunları öteleyip, en kolay ve adaletsiz usul olan akaryakıta zam yapmak kolaycılığın daniskasıdır.”

Ülkedeki enflasyonun en büyük sebebinin, geçmişten beri ülkeyi idare eden mevcut yönetimin olduğunu vurgulayan Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Enflasyon varsa bu ülkede bunu siz yaptınız. İnsanların hayat şartları kötüye gidiyorsa bunun da sorumluluğu 23 yıldan beri ülkeyi yöneten size ve takım arkadaşlarınıza aittir. Şimdi geldiğiniz kurumdaki tazminatınızı ve maaşlarınızı bile devletten peşin aldığınızın konuşulduğu bu ortamda tansiyonu-enflasyonu düşürmek adına hastanın gırtlağını sıkmak çözüm değildir. Elbette hasta ölürse enflasyon da kalmaz tansiyon da. Ama siz görüldüğü kadarıyla merhamet duygularını yitirmiş bir homo ekonomicus olmuşsunuz. Akaryakıta zam yapmak bu milletin derdini derinleştirir, kamunun harcamaları kısılmadıkça istediğiniz amaca da ulaşamazsınız Sayın Hazine ve Maliye Bakanı.”