Eylem Tok ve Oğlu Hakim Karşısında! Cezaevinde intihara kalkışmış

Timur Cihantimur annesi Eylem Tok'la birlikte kaçtığı ABD'de ikinci kez hakim karşısına çıktı. Boston Adliyesi'ndeki duruşmada tuhaf davranışları dikkat çeken Cihantimur'u babasının tuttuğu iki avukat savundu. Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; avukatlar, cezaevi koşullarının kötü olduğunu, Cihantimur'un kaldığı hücrede ağır suçluların bulunduğunu dolayısıyla fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını ileri sürdü.

Avukatların iddiasına göre Cihantimur intihara teşebbüs etti, bu olay sonrası tek kişilik koğuşa alındı ve kendisine zarar vermesini engellemek için çırılçıplak soyuldu. Müvekkilinin düzenli olarak kullanması gereken ilaç olduğunu söyleyen avukatlara yargıç, 'bu ilacın reçeteli olup olmadığını' sordu. Avukatlar bunu daha sonra özel olarak ileteceklerini ifade etti ve Cihantimur'un serbest bırakılmasını istedi.Cihantimur'un kaldığı cezaevi.

YİNE KAÇARLAR

Savcı, avukatların tahliye talebine itiraz etti. Savcı "Avukatları, serbest kalırsa kaçmayacağını söylüyor ama annesiyle birlikte olaydan sadece birkaç saat sonra kaçtılar. Fark edilmemek için nakit parayla Kahire'ye son dakika bileti aldılar. Bunların kaçma riski var" dedi. Savcı, cezaevi koşullarının kötü olduğu yönündeki iddiaları da reddederek "Tesis kalması için gayet uygun. Spor salonu var, psikolojik destek birimi var. Görüntülü konuşabilme hakkı var" diye konuştu. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne Eylem Tok ise 27 Haziran'da ikinci kez mahkemeye çıkacak.