Melek Mosso'dan bir gaf daha! Aybüke öğretmen kadın değil miydi?

Hayatım Kaymış, Vursalar Ölemem,  Gel Desem De Gelme gibi şarkılara imza atan şarkıcı Melek Mosso, PowerTürk Müzik Ödülleri 'nde  "en güçlü cover şarkı" ödülünün sahibi oldu. 

Ödül alan Mosso kürsüde, "Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum." dedi. Sosyal medya üzerinden Mosso’nun söylemleri tepki çekti.

Sahneden bebek katili, öğretmen ve savcı katili terör örgütlerine selam veren Mosso Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 22 yaşında şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın katledilmesi akıllara geldi. Tüm Türkiye'yi yasa boğan saldırının üzerinden tam 6 yıl geçti.

Ödül aldığı sırada konuşma yapan şarkıcı Melek Mosso şu ifadeleri kullandı;

"İttirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum"

"Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum. Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak.

"Kimse beni susturamayacak" 

Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam."

Melek Mosso'nun yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu.

MELEK MOSSO'NUN SABIKASI KABARIK

Melek Mosso, geçtiğimiz sene bir konseri sırasında "kadın haklarını(!)" savunma adı altında "Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok" şeklinde bir açıklamaya yer vermişti. Bu konuşmasının hemen akabinde Mosso, sahnede uygunsuz bir el hareketi yaptı. Bu davranışının "özgürlük" olduğunu ifade ederek sosyal medyada kendisini eleştirenlere çıkışmıştı.

Melek Mosso İstanbul'daki bir konserinde sahneden siyasi göndermeler yapmış, ardından da DHKP/C terör örgütüne desteğiyle bilinen Grup Yorum üyelerine selam göndermesi bazı seyircilerin tepkisini çekmişti. Olayın ardından konser yarım kalmıştı.

Sabah Gazetesi yazarı Ömer Karahan Melek Mosso için şu ifadeleri kullanmıştı; "Melek Mosso o kadar algı sever bir kadın ki, bir güruhu etkileyebileceğini bildiği için hemen demagojiye sarıldı. Oradaki ahlaki değerlerden kasıt Melek Mosso'nun konserinde, bacağını açarak "Açmak istiyorsanız açın" salvolarıyla başlayıp orta parmağını göstermesiyle, yaptığı ağır siyasi göndermelerle, fanatik konuşmalar yapıp Grup Yorum üyelerine selam gönderdiği için sahneden indirilmesiyle ilişkilendiriliyor. Yani ortada kadın unsuruyla alakalı hiçbir şey yokken Melek Mosso bu algıyla kendini şirin göstermeye çalışıyor." ifadelerini kullanmıştı.