Asgari ücret ne kadar olacak? İşte yeni zam tahmini

Asgari ücret zammı için yeni tahmin geldi. Milyonlarca çalışanın gözü 2025 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranında. İşveren de işçi de gelişmeleri yakından takip ederken uzman isimler güncel verileri değerlendirerek yıl sonunda asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında tahminlerde bulunmaya devam ediyor. Asgari ücret zammına ilişkin çalışmaların başlamasına kısa bir süre kala son bilgiler Meclis kulisindeki gazetecilerden geldi... İşte yıl sonu asgari ücret için konuşulan olası zam oranı...

2025 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak süreç, iktidar kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı.

MİLYONLARIN GÖZÜ TBMM'DE 

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önümüzdeki hafta başlayacak ve yaklaşık iki ay sürecek bütçe görüşmelerine odaklanmış durumda.

"2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu ise herkesin merak ettiği konu. İktidar kulislerinde bu kritik zam oranına ilişkin tahminler şekillenmeye başladı.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR 

Gazete Duvar’ın haberine göre, siyaset gündeminin yanı sıra ekonomi gündemi de önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak.

TBMM, yaklaşık iki ay sürecek bütçe görüşmeleriyle meşgul olacak. Yılın en önemli başlıklarından biri de asgari ücrete yapılacak zam olacak, özellikle açlık sınırının altına gerileyen bu ücretin artırılması bekleniyor.

GEÇEN YIL YÜZDE 49 ARTIŞ YAPILMIŞTI 

2024 yılında yapılan yüzde 49'luk artışla 17 bin 2 liraya yükseltilen asgari ücretin, 2025 yılında ne kadar artırılacağı, Aralık başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından karara bağlanacak.

Ancak, artış oranı konusunda tahminler şimdiden gündemde yer alıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

İktidar kulislerinde, yıl sonu enflasyon oranı, 2025 yılı hedef enflasyon oranı ve yeniden değerleme oranları göz önünde bulundurularak çeşitli senaryolar konuşuluyor.

Bu bağlamda, 2025 yılında asgari ücretin yüzde 36-37 civarında artırılabileceği ifade ediliyor.

Bu oran, asgari ücretin yaklaşık 6 bin lira artarak 23 bin lira seviyelerine çıkabileceğini gösteriyor ve beklentilerin altında kalabileceği yorumlarına neden oluyor.