Ehliyet sınavında yeni dönem: İkinci park etme hakkı geliyor

Direksiyon sınavı yönetmeliği sil baştan değişiyor. Yeni yönetmelik pek çok düzenlemeyi de beraberinde getirecek. Sınav süresinin uzatılması, güzergahın trafik olan bölgelere genişletilmesi, ikinci park etme hakkı ve U dönüşü manevrası gündemde. Engelli sürücü adayları ve sürücü kurslarındaki eğitimde de değişiklikler olacak. İşte direksiyon sınavındaki değişikliklerin detayları.

Direksiyon sınavında neler değişecek?

Direksiyon sınav yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle sınavın süresi 40 dakikaya çıkarılacak. Güzergahlar trafik olan bölgeleri de içerecek şekilde genişletilecek ve çeşitlendirilecek.

Park etmede sürücü adaylarına ikinci hak tanınacak. Mevcut sınavda tek seferde park edemeyen adaylar ehliyet alamıyordu. İlk seferde park edemeyen adaylar ikinci denemeyi yapabilecek.

U dönüşü, elektrikli araç

Sınava girişte yeni kimlik zorunlu olacak. Sınav sırasında kimlik doğrulaması yapılacak. Böylece başkasının yerine sınava giriş engellenecek.

Sınava "U dönüşü" manevrası eklenecek. Motosikletlerde 6 ile 6,5 metre genişliğinde, otomobillerde ise 8 metrelik alanda iki manevrada u dönüşü yapılması istenecek.

Eğitimci ve usta öğreticiler 10 yılda bir eğitime tabi tutulacak. Sürücü adayları elektrikli otomatik vitesli araçlarla ehliyet alabilecek.

Engelli sürücü adaylarına kendi temin ettiği araçlarla eğitim ve sınav hakkı verilmesi de gündemde.