BIST9.142,40%0,69
USD32.388%0.14
EURO35,0322%0.04
ALTIN2.326,75%0.27
Aktüel

Mersin'de orman yangını sürüyor! İskenderun'da ki orman yangını sabotaj mı?

Mersin ve İskenderun'da çıkan orman yangınlarına müdahale devam ediyor. İskenderun'da ki yangın kontrol altına alınırken, Mersin'de çıkan yangın hala devam ediyor. Yangına müdahale eden ekipler rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle alevleri kontrol altına almakta güçlük çekiyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün çıkan orman yangınları ile ilgili açıklamada bulundu.

Abone OlGoogle News
27 Ekim 2020 21:06

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugün itibarıyla ülkemizde 14 yangın ve 3 zirai yangın olmak üzere Orman Teşkilatı 17 yangınla mücadele etti. 2'si hariç diğerlerinin hepsi kontrol halinde, soğutma faaliyetleri devam ediyor." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugün itibarıyla ülkemizde 14 yangın ve 3 zirai yangın olmak üzere Orman Teşkilatı 17 yangınla mücadele etti. 2'si hariç diğerlerinin hepsi kontrol halinde, soğutma faaliyetleri devam ediyor." dedi.

İSKENDERUN’DA ÇIKAN YANGINDA YERLEŞİM YERLERİNDE ZARAR YOK

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki orman yangınıyla ilgili, "Yerleşim yerlerinde önemli bir zarar yok." ifadelerini kullandı.

MERSİN’DE Kİ ORMAN YANGINI HALA DEVAM EDİYOR

Pakdemirli, Mersin'deki orman yangını hakkında, "Şu an itibarıyla 96 arazöz, 5 dozer ve 400 personelle yangını söndürme faaliyetleri devam ediyor. Anamur ilçesindeki Uçarı Mahallesi tedbir için boşaltıldı. Yangınla ilgili söyleyebileceğimiz şey iyiye doğru gittiği ancak kontrol altına alınması henüz söz konusu değil." diye konuştu.

HATAY’DA Kİ YANGINDA SABOTAJ İHTİMALİ VAR MI?

Tarım ve Orman Bakanı  Pakdemirli, Hatay'daki yangınla ilgili sabotaj ihtimaliyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Böyle bir ihtimal olabilir. Bunu yok saymamak lazım. Herhangi bir bağlantı da bulunmuş değil. Bizim şu anda bütün odağımız yangının söndürülmesi. Onunla ilgili kolluk kuvvetlerimiz ve Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı zaten yapıyor. Şu ana kadar bulunan ne herhangi bir ipucu var ne de herhangi bir bağlantı var. Tabii ki coğrafi şartlarının sarp olması ve bölgede yol açma faaliyetlerinin de devam ediyor olması biraz daha çalışma koşullarımızı zorluyor ancak inşallah en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar