BIST9.548,09%-1,36
USD32.5005%0.22
EURO34,5668%0.29
ALTIN2.490,98%0.31
Sağlık

GLUKOZAMİN (GLUCOSAMINE )NEDİR ? FAYDALARI NELERDİR ?

GLUKOZAMİN (GLUCOSAMINE )NEDİR ? FAYDALARI NELERDİR ?

Abone OlGoogle News
06 Temmuz 2020 16:28

Dejeneratif Eklem Rahatsızlıklarında Glukozamin Etkisi!

Eklemlerinizdeki kıkırdak dokuyu korumaya odaklı kemikler ve kıkırdak arasındaki amino-asit ve şeker birleşimi, glukozamin olarak isimlendirilir. Özellikle eklem rahatsızlıkları, iltihaplı eklem romatizması, kireçlenme gibi sorunlar açısından kolajen üretiminde önemli bir rolü bulunan glukozamin, ani sakatlıklarla oluşan vücut hasarlarına yönelik olarak da sizi koruma altına alan, kemikler ve kıkırdak arasındaki dokuyu oluşturan temel bir maddedir. Eklemlerdeki ağrılar, şişlikler, iltihaplar ve kızarıklıklara yönelik olarak da koruyucu etkisi vardır.

Glukozamin Nedir?

Yaşa veya bedensel hareketlere bağlı olarak insan vücudunda azalabilen glukozamin, eklemlerin birbirine sürtünmesini engellemek için koruyucu görevi üstlenir. Kıkırdakların jel kıvamındaki koruyucu tabakasında yer alan glukozamin, besinler vasıtasıyla da takviye edilebilir. Özellikle kabuklu deniz hayvanlarından, laboratuvar ortamında temin edilebilen glukozaminin kullanımı, ankilozan spondilit, menisküs yırtığı ve omur düzleşmesi ile ilgili sağlık sorunlarının tedavisinde önerilmektedir.

Kemiklerin, eklemlerin rahat hareket etmesi için ihtiyaç duyulan bir yapıya sahip olan glukozamin, insan bedeni için gerekli bir bileşendir.  Bu özelliklerinden dolayı da birçok farklı faydasından bahsetmek mümkündür.

Kaynak:https://www.biometilac.com/glukozamin-nedir/

Glukozaminin Faydaları Nelerdir?

Başta, eklem rahatsızlıklarından korunabilmek, dolayısıyla da vücudun rahat hareket edebilmesi için glukozamine ihtiyaç vardır. Eklemlerdeki rahatsızlıklardan dolayı oluşan şişlikler, ağrılar, iltihaplanmaların giderilmesinde de glukozamin devreye girmektedir.

İlerleyen yaşla birlikte özellikle eklemlerde ve kemiklerde yaşanan sorunların önlenmesi için glukozamin desteğine ihtiyaç duyulur. Ağır hareketler, sportif etkinlikler sonrasında oluşacak rahatsızlıkların tedavisinde glukozamin desteği faydalı olacaktır. Özellikle bu tarz faaliyetler neticesinde oluşabilecek kırık tedavilerinde de glukozamin gerekli bir destek sağlar.

Glukozaminin dejeneratif eklem rahatsızlıklarının tedavisi için sunduğu faydaların dışında, birçok klinik araştırmada insan bedenine yönelik önemli etkilerinin olduğu da tespit edilmiştir. Vücutta yağ birikimine engel olması, antioksidan özelliği, cilt hasarlarına ve bağırsak sağlığına yönelik olumlu etkisi glukozaminin önemli faydaları arasında dikkat çekmektedir. Glukozamin, tüm bu faydalarına bağlı olarak çeşitli rahatsızlıkların önlenmesinde kullanılmaktadır.

Kaynak: https://www.biometilac.com/glukozamin-ne-ise-yarar/

Glukozamin Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır?

Eklemlerde oluşan iltihaplanmaların ve ağrının giderilmesinde, glukozamin öncelikli olarak kullanılmaktadır. Uzun süre kullanılmasında herhangi bir sorun olmayan glukozamin önemli bir besin takviyesi olarak da değerlendirilmektedir. Kas ağrılarının giderilmesinde de glukozamin desteğine başvurulmaktadır.

Yaşlanma karşıtı etkisiyle de dikkat çeken glukozamin, sindirim bozukluklarında da kullanılmaktadır. Bağırsak sağlığı ve düzenli hareketi için de kullanılan glukozamin, böylece yaşam kalitesini arttıracak önemli bir etkiye sahip olmaktadır.

Birçok farklı araştırmanın sonucunda glukozaminin cilt sağlığından, dizlerde, parmaklarda ve eklemlerde oluşan romatizma sorunlarına, ameliyat sonrası oluşan yara izlerinin azaltılmasına kadar farklı rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılabileceği tespit edilmiştir.

Kaliteli Glukozamin Takviyesi ile Yaşam Standartlarınızı Yükseltebilirsiniz

İnsan bedenine oldukça önemli faydaları bulunan glukozamini takviye olarak aldığınızda, yaşam standartlarınızın yükseldiğini de fark edebilirsiniz. Yaşlanmaya ve farklı fiziksel aktivitelere bağlı olarak yaşanan sağlık problemlerinde doktorların da tavsiye ettiği glukozamin takviyeleri için doğru adreslere ulaşmak önemli. Bunun için kalitesinden emin olduğunuz glukozamin takviyelerini kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Glukozamin kullanımında diyabet, tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına sahip olanların özellikle daha dikkatli bir seçim yapması gerekiyor. Kabuklu deniz canlılarından elde edilen glukozamin alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi kandaki şeker dengesini de etkileyebiliyor. Tüm bu risklere karşı tıbbi araştırmalar neticesinde bitkisel çözümler üreten Biomet, glukozamin takviyesi için güvenilir bir isim olarak ön plana çıkıyor.

Biomet kalitesi ile üretilen S1 Glukozamin, frenk üzümünden üretilerek kan şekeri değerlerini etkilemediği gibi kalp sağlığı konusunda da herhangi bir risk taşımıyor. Biomet Ar-Ge grubu tarafından alanında uzman ve tecrübeli isimlerin önderliğinde üretilen S1 Glukozamin, tamamen bitkisel bir içeriğe sahip. Hayvansal ve kimyasal bir bileşeni olmamasından dolayı vegan kullanım için de son derece uygun olan S1 Glukozamin, bedeninize güç kazandırıyor.

Biomet’in bitkisel ve sıvı glukozamin takviyesi, dünyada da kanıtladığı kalitesini, Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından aldığı onay ile de onaylatan etkili bir ürün. Önemli bir sağlık problemi olarak günümüzde birçok insanın yaşadığı eklem rahatsızlıklarının iyileşme sürecini hızlandıran S1 Glukozaminin, kıkırdak yapı üzerindeki onarıcı etkisi bulunuyor. Türkiye’de sıvı ve bitkisel formda üretilen ilk glukozamin takviyesi olan Biomet S1 Glukozamin, sağlığınız için güvenle tercih edebileceğiniz etkili bir ürün.

Detaylı bilgi: https://www.biometilac.com

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar